Hubert Urbański dziennikarz i prezenter

To jeden z najpopularniejszych polskich dziennikarzy i prezenterów telewizyjnych. Absolwent Wydziału Aktorskiego PWST w Warszawie. W latach 1994–1995 był dziennikarzem Radia ZET, później pracował w Radiu Kolor, a następnie w Tok FM.  Pracę w telewizji rozpoczął od prowadzenia programu Antena w TVP. Przez wiele lat jedna z głównych gwiazd i prezenterów stacji TVN prowadząc takie hitowe programy jak: „Jestem jaki jestem”, „Dla ciebie wszystko”, „Wyprawa Robinson”, „Taniec z gwiazdami” oraz legendarny teleturniej „Milionerzy.”

Laureat nagrody Wiktora w  kategorii „Odkrycie Telewizyjne” oraz 2 Telekamer.

W latach 2011–2012 pracował w TVP2, był gospodarzem popularnych programów „Bitwa na głosy” i „The Voice of Poland”. Od 2016 roku  ponownie związany z stacją TVN gdzie wziął udział w programie „Agent – Gwiazdy” a także prowadzi nową edycje teleturnieju „Milionerzy”.

 

Konferansjer

Hubert Urbański cieszy się ogromną popularnością, nie tylko jako prezenter telewizyjny, lecz także prowadzący licznych wydarzeń i konferencji. Jego pełen klasy wizerunek i profesjonalne podejście powoduje, że każdy event jest skazany na sukces. Posługuje się płynnie czterema językami  obcymi: angielskim , bułgarskim i rosyjskim.

 

Lider opinii

Hubert Urbański to jedna z najbardziej rozpoznawalnych osobowości telewizyjnych. Jego wysmakowane poczucie humoru oraz wypracowany przez lata wizerunek powodują iż cieszy się on głębokim zaufaniem społecznym i sympatią widzów. Ma to odzwierciedlenie w owocnych współpracach z uznanymi markami takimi jak Bank Millenium (2007-2010) czy Avon (2018).

 

 

Filmografia

1994: Biała zapaść obsada aktorska
1996: Bar Atlantic jako spiker (głos) (odc. 1, 4, 6)
2000–2001: Miasteczko jako on sam (prowadzący Milionerów) (odc. 37–38)
2002: Król przedmieścia jako on sam (głos) (odc. 11)
2002–2003: Kasia i Tomek jako doradca podatkowy Kasi i Tomka (odc. 11 seria III)
2004: Vinci jako prowadzący licytację, będącą punktem kluczowym rozwoju fabuły filmu[5]
2011: Czas honoru jako pułkownik Mieczysław „Rybak” Skotnicki (odc. 40–42, 45)
2015: Ojciec Mateusz jako mistrz kulinarny Mikołaj Rębacki (odc. 172)
2015-2016: Pierwsza miłość jako biznesmen Damian Skowronek, właściciel firmy pożyczkowej „Pożyczki Skowronka”
2016: Titanium white jako nieznajomy
2016: Na dobre i na złe jako reżyser Andrzej (odc. 637)
2016: Na Wspólnej jako dziennikarz RMF FM (odc. 2332)
2016: Druga szansa jako Ryszard Hein (odc. 2, 6–9)
2017: Na Wspólnej jako prowadzący teleturniej Milionerzy (odc. 2524–2525)

 

Nagrody

2000: Wiktor w kategorii Odkrycie telewizyjne roku.
2000: nagroda czasopisma „Elle” w kategorii Odkrycie roku.
2000: Telekamera „TeleTygodnia” w kategorii Teleturnieje i gry.
2001: Telekamera w plebiscycie czytelników (kategoria teleturnieje i gry).
2006: 6. miejsce na liście Najbardziej popularnych gwiazd polskiego show-biznesu – ranking miesięcznika „Forbes”.
2006: Złote Dzioby Radia Wawa w kategorii Wydarzenia Roku.
2006: 2. miejsce w plebiscycie Telekamery „TeleTygodnia” w kategorii Rozrywka (wraz z Katarzyną Skrzynecką).
2007: 3. miejsce w plebiscycie Telekamery „TeleTygodnia” w kategorii Rozrywka (wraz z Katarzyną Skrzynecką)

 

Profil Filmweb.pl Huberta Urbańskiego

Profil IMDB Huberta Urbańskiego

 

1

KONTAKT: talents@showcentral.pl | +48 604 456 300